Wat is fasciatherapie ?

Zachtheid

Fasciatherapie is een zachte vorm van lichaamsgerichte therapie. Met behulp van nauwkeurige rek- en drukbewegingen maakt fasciatherapie je lichaam vrij van spanningen en blokkades waardoor pijnklachten verdwijnen en je meer energie krijgt.

 

Bindweefsel

‘Fascia’ is de Latijnse benaming voor bindweefsel. Het bindweefsel ligt rond en tussen de organen, spieren en botten. Het is heel gevoelig en reageert op fysieke en/of psychische stress door verkramping. Deze verkramping verstoort de lichaamsfuncties en veroorzaakt pijnklachten.

 

Vitaliteit

Fasciatherapie heeft tot doel deze verkrampingen los te maken en de natuurlijke beweging in het lichaam te herstellen, waardoor het zijn vitaliteit en genezingskracht terugvindt. Het lichaam wordt met zachtheid behandeld zodat het kan ontspannen en ruimte krijgt om te genezen.

 

Perceptieve pedagogie

Perceptieve pedagogie is het trainen van je aandacht om jezelf waar te nemen via je beweging. Hierdoor kan je leren bewegen zonder energieverlies en pijnklachten voorkomen.

 

Somato-psychopedagogie

Via de somato-psychopedagogie wordt bewust de link gelegd naar de relatie van onze psyche met de ervaringen in het lichaam. Op die manier kan je jezelf waarnemen, onbewuste gedragspatronen herkennen en leren transformeren.